perjantai 27. tammikuuta 2012

Ystävänpäivän valmistelua

Ystävänpäivän tapahtuman valmistelu on käynnissä. Alla hieman kuvia siitä mitä tuleman pitää.



Ilmeisesti tapahtumassa tarvitaan pelloista nousevia hajuvesiä pelastamaan tätä ystävänpäivää. Mistä haju tulee? Onko kenties haisunäätä lähistöllä?

Huhuissa myös vaaleanpunaiset ja valkoiset ruusut, mutta mikäs kukka se on tuossa kuvassa yllä? Ja miten pöllö ja murmeli tarinaan liittyy? Hmmmm... ystävänpäivään on vielä tovi aikaa, pian saamme lisää tietoa.

Baby boom -viikonloppu

Lauantaina noin kello 11 alkaa taas jalostajan unelmatapahtuma, baby buumi. Samalla on myös tarjolla voimarehua erikoishintaan. Tapahtuma kestää aina maanantaihin keskipäivään asti. Ja kuten aina, tarkista että tapahtuma on käynnissä tapahtumakellosta ennen jalostuksen keräystä.


Paras nopeuttaja jalostuksiin on pinkki hyytelö, joka puolittaa kasvatusajan. Jos näitä ostaa torilta, kannattaa hankinta etukäteen. Buumitapahtuman aikana pinkin hyytelön hinnat ovat jopa yli kaksinkertaiset.


Yhdessä hyytelön kanssa voi käyttää vielä parfyymia (taloustarvikekaupasta 1000 tp/pullo). Näin jalostus sujuu nopeasti häiritsemättä juurikaan käynnissä olevaa syntymäpäivätapahtumaa.


keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Paljon eläimiä?

Joissakin tehtävissä, kuten Kasvatuseläinkilpailu maatalousyhdistyksessä, vaaditaan toimitettavaksi hurjia määriä eläimiä. Monesti ei ole aikaa tai halua tuottaa kaikkia eläimiä itse. Mutta mitä eläimiä kannattaa silloin ostaa torilta?

Tässä laskelma tai taulukko tämän päivän hinnoilla yhdeltä torilta. Mitä suurempi arvo, sitä kannattavampi eläin on ostettaessa se tehtävään, jossa eläin arvostetaan sen vaihtoarvon mukaan (ei siis kappalemäärän).

Pieni yllätys löytyy kärkipäästä, kolme parasta eläintä ovat aasi, riikinkukko ja hirvi. Vaikka Bahamaraman eläimillä on suuret vaihtoarvot, silti niitä löytyy vasta sijoilta 4 - 6.

Tästä taulukosta ei ole apua, jos tuottaa eläimiä itse tehtäviin. Silloin esimerkiksi papukaija on varsin vahvoilla, koska sen kasvuaika on vain 3 tuntia ja aasin taas lähes 17 tuntia.

Toisaalta taulukon alapäästä löytyy eläimiä, joiden myyminen torilla on erittäin kannattavaa. Myymällä yhden pöllön tai lepakon saa rahat jopa yli 12 aasin ostamiseen. Eli vaihdat esimerkiksi 220 pistettä jopa 5000 pisteeseen.

Kun vertaat hintoja omalla torilla, tarkastele saako tuohipennillä vähintään yhden arvopisteen. Huomaa taulukossa orava on kohdassa tasan yksi, eli sen hinta sattui olemaan aivan sama kuin sen vaihtoarvo. (Hinta 320 tp ja vaihtoarvo 320)

Huomioi:
- Toreja on useita, hinnat ei ole samat jokaisella torilla.
- Hinnat vaihtelevat kysynnän mukaan.

tiistai 24. tammikuuta 2012

2012 Farmerama bonuskoodit

Juhuu, vuoden 2012 ensimmäinen uusi bonuskoodi on täällä. Tällä kertaa on tarjolla varsin mukava bonus niille, joille on tähtösistä pulaa. Ja miksi ei tämä ole hyvä niillekin joilla tuntuu tähtiä olevan tällä hetkellä tarpeeksi. Onhan edelleenkin jo luvattuja uusia riimuja julkaisematta. Bonuskoodi on siis kuvan mukaisesti "socialstar". Kirjoita (tai kopioi) koodi uutissivun viivakoodista aukeavaan Bonuskoodi-ikkunaan.

Koodilla saa ilmaiseksi 5 kappaletta tähtösiä.

Tällä kertaa koodin aiheena on 500 000 tykkääjän saavuttaminen Farmeraman Facebook-sivuilla.


Vanhemmat koodit löytyvät tunnisteella koodit ja tästä eteenpäin uudemmat koodit löytyvät tunnisteella bonuskoodi.


Ja alla vielä aikaisemmin julkistettuja, mutta edelleen voimassaolevia koodeja. Näistä on siis vain hyötyä, jos et ole jo niitä aiemmin käyttänyt.

Koodit:
snowdome (linkki juttuun, jossa julkaistu ja tiedot bonuksesta)
award (linkki juttuun, jossa julkaistu ja tiedot bonuksesta)
Tällä saa käyttöönsä seuraavat tuotteet:
25 x Hyytelösokeri
25 x Suola
35 x Superlannoite
30 x Voimarehu

pretzel-koodi antaa esineen:
Piparkakkulammas

Syntymäpäivät - osa 2

Juhlavalmistelut alkavat olla lopuillaan. Mutta vielä on yksi vuorokausi aikaa osallistua tehtävään.


Kakkososa juhlia tarjoaa kaksi lahjaa. Vasemmalla kuvassa saa kaikki pelaajat 50 sokeria ja 50 suolaa. Oikeanpuoleinen "lahja" on taas maksullinen Late Lammas -syntymäpäiväesine.

Kakkososan pelloista nouseva tapahtumaesine on syntymäpäiväkortti. Näitä tarvitaan yhteensä 660 kappaletta kaikien kakkososan tehtävien suorittamiseen.



Julia-juhlalammas löytyy tehtävistä palkintona kolmostasolta. Se antaa 250 pistettä 12 tunnissa.

Kakkososalla on myös oma tapahtumatarra, jonka saa kun tekee kaikki tehtävät.

Bunnilyn Bunroe antaa 325 kokemuspistettä, latausajalla 13,5 tuntia. Tämän saa viimeseltä, eli 6-tasolta tehtävistä.

Ja huomio!
Tässä kakkososassa on samat tapahtumakukat kuin ensimmäisessäkin. Siis ristikkien ja begonioiden viljely jatkuu. Alustavien tietojen mukaan voit siis jo viljellä kukkia nyt valmiiksi varastoon. Uusissa tehtävissä niitä tarvitaan kumpiakin yhteensä 9000 kappaletta.

Jos olet jo käynnissä olevan ykkösosan tehnyt, saattaa olla myös hyvä vaihtoehto ennakoida pitkäaikasilla kasveilla/puilla/pajoilla kakkososan alkua. Korttien nouseminen pelloista saattaa olla vaikein osa uusia tehtäviä.

torstai 19. tammikuuta 2012

Tulevia tapahtumia

Katsausta jo hieman lähitulevaisuuteen ristikkien ja begonioiden kasvua odotellessa, mitä siellä saattaa olla tulossa. Täysikuu on helmikuussa tiistaina 7. päivä. Odotettavissa siis kauhistuksia?



Viime vuonna ystävänpäivää vietettiin Farmeramassa 14. - 20. päivä helmikuuta. Mukana olivat Romeo ja Julia, sekä tapahtumaruusut. Saint Valentine's Day on siis jälleen tarjolla tiistaina 14. päivä helmikuuta tänä vuonna.

Oscar-gaala on sunnuntaina 26. helmikuuta. Yleensä Farmeraman erikoistapahtumat eivät ala viikonloppuisin toistuvia minitapahtumia lukuunottamatta. Joten mahdollisen Oscar-gaalan tapahtuma/päivämäärä saa vielä odottaa varmistusta myöhemmin.

Tietysti pienempia minitapahtumia tai erikoistarjouksia tulee varmasti myös.


Juhlat jatkuu

Farmeraman syntypäivätapahtuma on käynnissä. Huomaa, että juhlat ei suinkaan lopu 25.1. kuten ensimmäisissä virallisissa tiedotteissakin annettiin ymmärtää. Farmeramaa kertoi 9. tammikuuta, että syntymäpäiväjuhlat kestävät aina 31. päivään asti. Ja niin on nyt myös virallisissa foorumin tiedotteissa vahvistettu. Ensimmäinen osa siis on kuvan mukaisesti juhlavalmistelut, toinen osa jatkaa syntymäpäivien juhlintaa uusilla tehtävillä.

Kannattaa siis pitää mielessä että jatkoa seuraa. On hyvä jättää varastoon joitakin tehosteita ja erikoislannoitteita juhlien toista osaa varten. Mahdollisesti myös toisen osan tarkat tiedot julkistetaan jo ennen tapahtuman alkua. Maanantaina-tiistaina ensi viikon alussa silmät tarkkana.

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Syntymäpäivään valmistautuminen

Huomaa, että [FAQ] Farmeraman 2. syntymäpäivä-tapahtuma on julkaistu jo foorumilla. Tästä löytyy jokseenkin tarkat tiedot tapahtumasta. Huomaa ainakin seuraavat:

  • Tapahtuma alkaa 19.1.2012 siinä kello 15 aikoihin ja kestää 25.1.2012 asti.

  • Löydät tapahtumaesineitä: torvia ja kakkuja, kun keräät satoa pelloiltasi, eläinsuojista ja puistasi kaikilta viljelyalueilta. Tämän perusteella ennakointi on siis mahdollista, varmista että heti tapahtuman alussa on paljon satoa valmiina korjattavaksi.
  •  Tapahtumakasvien kasvuaika on 3 tuntia. Niitä voi viljellä myös Bahamalla.

  • Tapahtuman alussa jokainen pelaaja saa 10 siementä molempia tapahtumakasveja. Kasvatuksen alussa kannattaa siis käyttää superlannoitetta, siniä, vettä ja lantaa, jotta pääsee nopeasti alkuun kasvatuksessa. Näin ei aika lopu kesken tapahtuman loppupuolella.

Lisäksi tapahtumasta saa uskollisuuspaketin tarran lisäksi, jos saa koko tapahtuman suoritetuksi. Palkinto on varsin mukava ja määrät lasketaan sen mukaan kuinka kauan on ollut pelissä mukana. Jos olet ollut pelissä mukana vähintään 50 vuorokautta saat pienimmän paketin. Suurimman paketin saa, jos on ollut pelissä yli 600 vuorokautta.

Uskollisuuspaketti:
50 - 150 superlannoitetta
20 - 60 voimarehua
5 000 - 15 000 tuohipenniä
15 000 - 45 000 kokemuspistettä
5 - 15 tähtöstä
1 - 3 munapuuta
Jos oletetaan että normaalilla viljelyllä saa tarpeeksi noita tapahtumaesineitä pelloista, ainoaksi asiaksi jää huolehtia että ehtii kasvattaa tarpeeksi tapahtuman begoniaa ja ristikkiä. Katso tarvittaessa vehnän tehotuotanto, jossa kerrotaan miten saa viljeltyä kasveja nopeasti. Vehnän tilalle tietysti nuo begonia ja ristikki.

tiistai 17. tammikuuta 2012

Syntymäpäivät alkaa torstaina

Odotetusti ja aikaisempien juttujen mukaisesti syntymäpäivätapahtuma alkaa torstaina 19. päivä.

Virallisesta tiedotteesta lainaus:
Buffetin ja bändin pitäisi olla koossa 25. tammikuuta mennessä, sillä silloin saamme aivan erityisiä vieraita pistämään jalalla, kaviolla, sorkalla tai tassulla koreasti...
Useammassakin paikassa on esitetty tietoa, että Late lammas ystävineen olisi tulossa juhlistamaan syntymäpäivää. Lammasaiheisia syntymäpäiväkuvia on jo julkaistu joillakin fanisivustoilla.


Odotetusti on myös kakut vahvasti tapahtumassa mukana. Tässä konekäännöstä:

      Lahjat naapurit?
  • Mikä kerma siivu: Tämä siivu kakkua kermalla tuo 500 kaloria rasvaa kylkiluiden päälle. Ja voit maistaa, hmmm, namia!
  • Mutta pyydän, kermavaahtoa! Tämä suuri pala kakkua 800 kaloria aika vahva. Mutta juuri oikea asia kakku taistella!
  • Kun 1100 kaloria on pieni kakku on todellinen tappaja joitakin ylimääräisiä kaloreita. Hanki se!
  • Mitä kahvia kakku ilman juorut? Tämä kakku laittaa 1500 kaloria kylkiluiden päälle, joten olisi parempi jakaa rakkaita ystäviä.
  • Vau, kermakakku parhaimmillaan! Uskomattomat 1900 kaloria: eivätkä näin levinnyt lantion, sinun pitäisi nopeasti koko klaanin kutsua kahville ja kakku.
Huomaa että jos tapahtumakakkuja nousee vain tapahtumakukista, ei ennakointi auta. Jos kuitenkin haluaa varmistaa ennakoinnin, pitkäaikaisia kasveja ja pajoja kannattaa laittaa valmistumaan siten että sadot on korjattavissa aikaisin torstaina. Tapahtuman tarkka alkuaika on aina ollut hieman epävarmaa, todennäköisesti kuitenkin kello 11 - 16 välisenä aikana. Foorumin tiedotteita kannattaa tarkkailla jo keskiviikkona, jos haluaa lisätietoa tapahtuman alkamisesta.


Begonia ja ristikki ovat siis tämän tapahtuman kasvit. Jos tarvittavat määrät ovat suuria, kannattaa muistaa tehoviljelyn menetelmä, joka esiteltiin vehnän tehotuotanto -jutussa.

Ja tässä vielä lopuksi uudestaan kaupungin syntymäpäivän loistoa. (Kuvan saa isommaksi klikkaamalla.)


maanantai 16. tammikuuta 2012

Kauppakeskus uudistui

Odotetusti tänään myös uudistui kauppakeskus. Nyt voi käydä vaikkapa hakemassa muutaman lipun Renzon markkinoille upouudesta kaupasta.



Markkinat saapuivat

Renzon markkinat saapuivat jälleen kaupunkiin.

Huomaa muutokset, nyt molemmat pelit maksavat yhden pelilipun. Myyräpelin pitäisi nyt olla helpompi aiempaan verrattuna. Kannattaa siis vertailla kummasta pelistä saa itse enemmän pisteitä pelimerkkejä kohti.

Tarkista palkintokojusta saatavilla olevat palkinnot.




Markkinat ovat tällä kertaa pelissä keskiviikkoon kello 16:30 asti. Ilmaisia pelimerkkejä saa 10 kappaletta kirjautumalla peliin päivittäin. (siis 10 kappaletta kunakin päivänä.)

lauantai 14. tammikuuta 2012

Uutuus pöllö

Eläinuutuus on nyt pelissä. Aikaisemmassa jutussa kerrottiin näin "Huhuissa myös salaperäinen tallimestari ja pöllö." viikko sitten. Pöllöstä tuli siis eläinuutuus peliin nyt jo.

Ensimmäinen mahdollisuus saada pöllönpesä on hankkia salaperäinen tallimestari.

Salaperäinen tallimestari löytyy taloustarvikekaupasta erikoistarvikkeista. Hinta on 15 tuohiseteliä. Huomioi että vaikka ostaisi useammankin tallimestarin, niin pöllönpesä ei välttämättä tule, vaan voit saada vaikkapa hirviaitauksen, poron, kengurun, perhoset, oravan, murmelin, kiiltomadot tai jonkin muun eläinaitauksen.

Tallimestari on jännittävää tuuripeliä.

Tällä kertaa salaperäinen tallimestari on tarjolla maanantaihin (16.1.2012) keskipäivään asti.

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Uusia kukkia tulossa


Huhujen mukaan peliin on tulossa taas uusia kukkia viljeltäväksi. Ylemmässä kuvassa begonia ja sen alapuolella ristikki. Mahtaako uusien kukkien paljous tuoda tullessaan myös pitkään huhutun kukkakaupan?

Kukkakauppa esiintyi jo viime vuoden alkupuoliskolla graafikoiden suunnitelmissa hillotehtaan ja leipomon yhteydessä.

Uudet kukat saattavat tulla peliin syntymäpäivien yhteydessä, tai sitten ajoitus voi olla myös sattumaa. Syntymäpäivien erikoistuotteeksi on veikattu kuitenkin pelloista nousevaa kakkua.

tiistai 10. tammikuuta 2012

Lahjoita ja kauppaa -tapahtuma

Lahjoita ja kauppaa -tapahtuma tulee keskiviikkona ja kestää aina lauantaihin asti.


Tässä on hyvä mahdollisuus saada vaihdettua naapurin kanssa joitakin tuotteita. Naapurilla saattaa olla useitakin harvinaisuuksia, joista hän voi yhden vaihtaa johonkin toiseen tuotteeseen. Tai voit ilahduttaa hyvää naapuria lähettämällä jonkin kivan lahjan ihan muuten vain.

Kauppaosiossa kannattaa miettiä tarkkaan kannattaako maksaa 2 tuohiseteliä siitä että saa vaikkapa 1500 tuohipennosta.

maanantai 9. tammikuuta 2012

Kauppakeskus uudistuu

Kauppakeskus on uudistumassa. Kuvassa uusi käyttöliittymä, jossa eri osioihin pääsee vasemmasta ylänurkasta.

Mikäli haluat kokeilla tätä toimintoa etukäteen, voit katsoa ohjeet varoituksineen foorumin viestistä Viralliset tiedotteet/Kaupan uudistus.

Esimerkiksi siemenkaupassa tulee varsin selkeästi esiin kun jokin tuote on "loppu". Siemenissä on esimerkiksi tuo 100 kappaleen ostorajoitus per vuorokausi.

Ja tässä  muistutus/vinkki: useimpia alempien tasojen kasveja kannattaa ostaa torilta aina kun mahdollista, sillä niiden myyntihinnat ovat normaalisti torilla enemmän kuin siemenkaupassa. Kun kasveja kertyy varastoon, voi ylimääräiset myydä torilla voitolla. Toki tämä on hyvä vinkki myös niille, jotka ovat pelin juuri aloittaneet ja tuskailevat pelivaluutan vähyyttä. Eipä siis huolta, vinkkejä seuraamalla pelivaluuttaa alkaa kertyä kiihtyvällä tahdilla ihan ilmaiseksi.


Farmeraman syntymäpäivät

Farmerama täyttää 2 vuotta. Nyt jo on tarjolla kuva miltä kaupunki tulee näyttämään syntymäpäiväjuhlan aikaan. Syntymäpäiviä vietetään näillä näkymin 19. - 31. päivä tätä kuuta. Melkoisen suuret juhlat ovat tulossa, sillä 12 vuorokautta on harvinaisen pitkä tapahtuman kesto pelissä.

Huomaa, että kuvan saa isommaksi klikkaamalla. Kuvasta puuttuu kaikki animoidut osat ja siinä näkyy esimerkiksi elokuvateatteri, jota ei ole tarjolla toistaiseksi Suomen alueelle.
Taitaa olla luvassa makeaa mahan täydeltä. Jos jostain syystä kaipaa vielä lisää, saa herkkuja vieläkin enemmän taloustarvikekaupasta sopivissa erissä.



lauantai 7. tammikuuta 2012

Eläinuutuus tulossa?

Mahtaako peliin olla tulossa uusi eläintalli? Kameli on ainakin joidenkin huhujen aiheena. Kuvassa siis kamelin tavallinen talli ja classic +? Alla toinen animoitu versio.


Huom, lisäys: Kamelitalli on ollut huhuissa jo pitkään. Uutta siis esimerkiksi saksankielisen ja englanninkielisen fanisivustojen mukaan olisi varsinaisesti se että vihdoin uusi eläinaitaus olisi tulossa. Myös laama on mainittu, että se korvaisi jo grafiikatkin saaneen kamelin. Foorumilla ylläpidolle kyseltiin viime vuoden maaliskuussa mikä olisi mieluisin uusi eläin farmille. Laama/alpakka sai kovin paljon ääniä, joten ainakin suomalaisten makuun laama sopisi hyvin.

Huhuissa myös salaperäinen tallimestari ja pöllö. Mitä kaikkea vielä ehtiikään tapahtua ennen syntymäpäivätapahtumaa?



tiistai 3. tammikuuta 2012

Farmerama - 2 vuotta

Kuten edellisessä jutussa jo mainittiin, Farmerama-pelin syntymäpäivät on tulossa. Tässä hieman lisää kuvia, joita pelin graafikot jo valmistelevat pelin kaupunkia varten. Ja nähtävästi koko kaupunki saa syntymäpäivä-ilmeen. Ensimmäisessä kuvassa yllä on Premium-viljelijöiden tähystystorni.

Tässä viljelijöiden etujärjestön rakennus, Maatalousyhdistys.

Myös onnenpyörän mylly tulee juhlakoristeisiin. Kuvasta puuttuu animoidut myllyn siivet.

 Kauppakeskus koristettuna syntymäpäiväkynttilöin.

Kaupungin pankkirakennus näyttää jo varsin tyylikkäältä.

Farmerama 2 vuotta -juhlat on tulossa jo muutaman viikon kuluttua. Lisää tietoa vielä mahdollisesti luvassa lähiaikoina. Ennen syntymäpäiviä kuitenkin on luvassa muutama tapahtuma, jotta ei jännitys ei pakkaudu aivan sietämättömäksi. Nyt on hyvää aika tarkistella etukäteen että varastossa on tarpeeksi tarvikkeita, jotta juhlat sujuvat vaivattomasti.